• Karacabey’de engellere yer yok

15.12.2018

Karacabey’de engellere yer yok

Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma Eğitim ve Spor Derneği’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Belediye olarak yaptığımız tüm hizmetlerden, engelli vatandaşlarımızın da en kolay şekilde faydalanabilmesi için azami hassasiyet gösteriyoruz. Bu konudaki kararlı tutumumuz devam edecek’’ dedi.

Karacabey Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri büyük ses getirdi

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri” yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Türkiye’de küçükbaş hayvan üzerine bu tarz bir etkinliğin ilk kez bu denli geniş bir katılımla yapıldığı belirtilirken, 3 günlük organizasyona yurdun çeşitli illerinden katılım sağlandı. Adana, Zonguldak, İzmir, Eskişehir, Tekirdağ, Çankırı, Bolu, Çanakkale, Ankara gibi illerden gelen katılımcılar açtıkları stantlarda küçükbaş hayvanlarını sergilerken, diğer üreticilerle de fikir alışverişi yapma imkanı buldu.

Çoban köpekleri yarıştı

Türkiye’nin ilk ulusal küçükbaş hayvan etkinliği olan tanıtım günlerinde yüzlerce üreticinin açtığı stantlara ilgi son derece yoğundu. Etkinliği 3 gün boyunca 20 binden fazla kişinin gezdiği tahmin edilirken, 21 ırkta toplam 635 küçükbaş hayvan üreticilerle buluştu.

Küçükbaş hayvanların yanı sıra etkinliğin 2. gününde koyunculuğun olmazsa olmazı çoban köpekleri de yarıştı. Türk Çoban Köpeği 5. Etap Irk Standartları Yarışması’na çevre il ve ilçelerden gelenler yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli kategorilerde jüri karşısında en iyi özelliklerini sergileyen çoban köpekleri federasyon temsilcileri tarafından madalya ile ödüllendirilirken, sahiplerine de çeşitli hediyeler verildi.

Koyun Güzellik Yarışması’na yoğun ilgi

Etkinliğin bir diğer renkli gösterisi ise Damızlık Koç Yarışması’nda gerçekleşti. Osman Tanju Güner’in renkli sunumuyla gerçekleşen yarışmada, yurdun dört bir yanından gelen üreticiler koyunlarını çeşitli ırk kategorilerinde jüri karşısına çıkardı. Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinin yer aldığı jüri, ırkların özelliklerini değerlendirerek puanlamalarda bulundu.

Jürinin değerlendirmesi sonucu ilk 3’e giren küçükbaş hayvan sahipleri küçük altından yeme kadar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Uluslararası katılım

Bu yıl uluslararası bir katılımın gerçekleştiği tanıtım günlerine Macaristan, Ukrayna, Bulgaristan, Mısır, Yunanistan, Bulgaristan, Filistin ve Fas’tan katılım sağlanırken, Macaristan ve Ukrayna temsilcileri fuarda stant da açtı.

Etkinliğin son gününde küçükbaş damızlık açık arttırmasında birbirinden değerli damızlık hayvanlar alıcıları ile buluşurken bir rekora imza atıldı ve 15 bin 100 TL’ye Suffolk ırkı damızlık koç alıcı buldu. Bunun yeni bir rekor olduğunu vurgulayan üreticiler ‘Karacabey’in bu işin merkezi olduğunu ve birkaç yıla kadar Karacabey’in uluslararası standartlarda bir etkinliğe ev sahipliği yapmasını beklediklerini kaydettiler.

Sektöre önemli katkılar sağladı

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliğin Karacabey’in yanı sıra Türkiye’deki küçükbaş hayvancılık sektörüne de önemli katkılar sağladığını söyledi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, “Seneye tanıtım günleri olarak değil, fuar olarak anılmak istiyoruz ve bununla ilgili girişimlerimiz olacak. Ayrıca önümüzdeki sene bu tarz etkinlikler için ilçemize üstü kapalı bir alan kazandırma girişimde olacağız. Bu iki yılda katılımcıların ihtiyaçlarını gözlemledik. İhtiyaçlar doğrultusunda bir alan oluşturacağız. Etkinliğimize yurt içi ve yurt dışından gelen tüm katılımcılara ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.