• Karacabey yatırımların gözdesi

13.11.2018

Karacabey yatırımların gözdesi

Eğitimden, spora, turizmden sanayiye kadar pek çok alanda yatırımların hızla sürdüğü Karacabey, yeni bir cazibe merkezine daha kavuşuyor…

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar Karacabey’den dünyaya açılıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Uluabatlı Hasan İlkokulu tarafından hazırlanan ‘Unutulan Sanatların İzinde’ projesinin tanıtımı kapsamında, okul yetkilileriyle bir araya geldi.

Uluabatlı Hasan İlkokulu Müdürü Ferhat Coşan ile sınıf öğretmenleri Nazlı Arslan Gül ve Özlem Taş, 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulayacakları projeler hakkında bilgilendirme yapmak ve destek için Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette okul yetkilileri, “Geliştirdiğimiz bu projenin hem kurucusu hem de Bursa ayağının temsilcileriyiz. Projemizde Bursa ayağı olarak çorapçılık, çinicilik, bıçakçılık, sepetçilik gibi sanatlarımızı tanıtacağız. Bunlar online görüşmelerle tüm Türkiye, Balkanlar ve Azerbeycan’da kocaman bir atölye şeklinde yapılacak. Bugüne kadar yardımlarını esirgemeyen Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan’a bu vesileyle teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Özkan’dan destek sözü

Uluabatlı Hasan İlkokulu yetkililerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan da projeye destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Özkan, yurtdışından kardeş şehir ve kardeş okulların da projeye dahil edilerek etkinliğin zenginleştirilmesi yönünde girişimlerde bulunulması için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Usta-çırak ilişkisiyle atölye ortamı

Öte yandan, Millî Eğitim Bakanlığı destekli “Unutulan Sanatların İzinde” isimli proje Karacabey Uluabatlı Hasan İlkokulu tarafından geliştirilerek Balkanlar, Türkiye ve Azerbeycan’ın unutulan sanatlarını gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, Karacabey ve Bursa’da unutulmaya yüz tutmuş çorapçılık, sepetçilik, bıçakçılık, çinicilik, ahşap oymacılık vb. sanatları atölye ortamlarında, usta-çırak ilişkisi içinde, çocuklar ve velilere tanıtıcı, uygulayıcı etkinlikler şeklinde düzenlenerek, farkındalık seviyesinin arttırılması hedefleniyor.