Başkan ÖZKAN'dan Kadir Gecesi Mesajı

Bin aydan daha hayırlı gece: Kadir Gecesi İslâm dininde ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye nitelenen Kadir Gecesi bütün İslâm dünyasında ve Türkiye’mizde Filistin’de, Irak’ta Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Kırım’da yaşanan acılara son olması dileğiyle dualarla idrak ediliyor. Yayınladığı mesajla Kadir Gecesi’nin hayatımızdaki önemini vurgulayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan mesajında şunları belirtti: “Milletimizin ve bütün İslâm aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun. ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan bu gecenin kadrini layıkıyla idrâk etmeyi Cenab-ı Allah hepimize nasip etsin. Bu geceler, hatalarımızdan, zaaflarımızdan arınmak, daha iyi bir gelecek için dualar edeceğimiz önemli bir fırsattır. Bugün, başta komşularımız olmak üzere dünyanın dört bir yanında iç savaşlarla ve terör olaylarıyla sıkıntı içinde yaşayan insanlar bulunuyor. Filistin’de İsrail bombaları altında can veren çocukları bu gecede unutmamız mümkün değil. Ayrıca Musul’da, Kerkük’te, Kırım’da yurtlarını terk etmek zorunda kalan soydaşlarımızı, Doğu Türkistan’da oruç tuttukları için idam edilen vatandaşlarımızı da bu gece edeceğimiz dualarda onları da unutmayalım. Allah bu mübarek gece hürmetine çektikleri zulme son versin. Bu vesile ile başta tüm İslam aleminin ve tüm hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni kutlarım.
Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024