Belediye'den Boykota Destek

Türkiye’de İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde yaşanan katliama tepkiler Türkiye'nin dört bir yanından sürerken bunlara Karacabey Belediyesi’de katıldı. İlçede Ramazan ayı boyunca Kültür Park’ta verilen iftar yemeklerinde ve sosyal tesislerinde son 1 haftadır İsrail menşeli ürünlerin satışı ve dağılımı kesinlikle yasaklandı. Vatandaşların konuya duyarlılığından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ne yazık ki bu mübarek ramazan ayında İsrail Filistin’i kan gölüne çevirdi ve katletmeye devam ediyor. Bu duruma seyirci kalmamak için herkes bir şekilde tepkisini ortaya koyuyor. Bizlerde Karacabey Belediyesi olarak İsrail menşeli tüm ürünleri, hiç bir faaliyetlerimizde kesinlikle kullanmama kararı aldık. Bir haftadır uygulamaya başladığımız bu boykota vatandaşlarımızdan oldukça yoğun ilgi gördük. Katliamlara karşı duyarlı bir duruş sergileyerek, seyirci kalmayan vatandaşlarımızda bu anlamda teşekkür ederim” dedi. En son 4 büyükşehir olmak üzere 13 belediye özellikle İsrail Menşeli ürünleri kullanmama kararı almıştı. Karacabey Belediyesi ile bu sayı 14’e yükseldi.
Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024