menü

Karacabey altyapısı için bir müjde daha

Karacabey altyapısı için bir müjde daha

Karacabey’in uzun yıllardır en önemli ihtiyaçlarından biri olan altyapı konusunda kalıcı çözüm üretilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar tam gaz ilerliyor.

BUSKİ marifetiyle Karacabey’de 226 kilometrelik içme suyu hattını barındıran dev altyapı yatırımı kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği incelemelerde, kentte devam eden altyapı çalışmaları hakkında ekiplerden detaylı bilgi aldı.

Başkan Özkan, elektrik hatlarının tamamının yer altına alınmasının yanı sıra içme suyu hatlarının yenilenmesi işlemlerinin de sürdüğünü belirterek, yakında ihalesi çıkacak olan kanalizasyon hatlarının da müjdesini verdi.

Karacabey’in geleceğine katkı

Başkan Özkan, BUSKİ ekiplerince kırsal mahallelerde hummalı bir çalışma yürütüldüğüne değinerek, “Karacabey’imizde 100 yıllık yatırımlar 10 yılda gerçekleşiyor. Gölecik Mahallemizde bulunan ve ovada bulunan tüm mahallelerimize hizmet verecek 2500 tonluk su deposu inşaatı sürüyor. Ayrıca Şahmelek Mahallemizde bulunan, Şahmelek-Dağkadı arasında 4 mahalleye hizmet verecek 2500 tonluk su deposu ile Canbaz Mahallemize hizmet verecek 300 tonluk su deposu inşaatları da tüm hızıyla devam etmektedir. İçme suyu ve iletim hatlarının sil baştan değiştirilmesini, kayıp-kaçak oranının azaltılmasını ve su kalitesinin artırılmasını hedefleyen tüm altyapı çalışmaları tamamlandığında Karacabey, son derece sağlıklı içme suyu, kanalizasyon sistemi, yağmur suyu sistemi ve arıtma tesislerine kavuşacak. Bir taraftan elektrik tellerinin yer altına alınması çalışmaları sürerken, diğer taraftan içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle ilgili çalışmalar ilerliyor. Zaten Karacabey Belediyesi olarak bu yılı altyapı yılı’ olarak ilan etmiştik. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan bu süreç içerisinde sabırlı olmalarını bekliyoruz. Ve inşallah tüm bu çalışmalar sona erdiğinde, Karacabey’imizin 100 yıl sonrasını da güvence altına almış olacağız. Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da destekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr