ÖZKAN Çalışmaları Denetledi

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan önceki gün gerçekleştirdiği denetimlerde, belediye ekiplerince sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. İlçe sokaklarında süren parke taş çalışmaları ile Mustafa Erdoğan Parkında devam eden inşaatı inceleyen Özkan, asfalt ekiplerini de ziyareti ihmal etmedi. Başkan Özkan’ın dün gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki ilk durağı Sırabademler Mahallesi içerisinde süren parke taş çalışmaları oldu. Çalışmaların imkânlar dâhilinde devam ettiğini belirten Özkan “Parke taş için oldukça yoğun bir talep var. Ancak bizler belediye imkânlarını, ince eleyerek ve sık dokuyarak harcamaktan yanayız. Buna göre parke taşta öncelik verdiğimiz sokaklar, kanalizasyon vb. alt yapı sorunlarının en az olduğu sokaklardır. Eğer bir sokakta, yakın zamanda çalışma olması beklenilen bir durum var ise yapacağımız çalışma ile hem insan gücünü, hem zamanı hem de maddi yatırımları boşa harcamamış oluruz. Sokağın tekrar tekrar kazılmasına sebep olmuş olmayız. Bu sebepten ötürü önce o sokağın altyapısı tamamlanmış olmalı ardından parke taş döşenmelidir. Halkımıza bu konudaki hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim” dedi. Başkan Özkan’ın bir diğer durağı ise ilçe merkezi ve köylerde süren asfaltlama ve yama çalışmaları oldu. Yaz aylarına gelinmesiyle birlikte asfalt sezonunun hızlandığını belirten Özkan, “Aralıksız süren çalışmalarla şehir merkezi ve köylerde asfalt ve yama çalışmalarımız devam ediyor. Asfaltta Büyükşehir ile de istişare halindeyiz. Asfalt çalışmaları ile ulaşımın aksamaması için zaman zaman büyükşehir ekipleriyle dirsek temasında oluyoruz. Yapılan işi hızlandırmak için özellikle kritik noktalarda büyükşehir'e bizlerde özveriyle Karacabey Belediye ekiplerimizle destek olarak söz konusu işi ve akabinde süreci azaltıyoruz” ifadelerine yer verdi. Başkan Özkan’ın bir diğer durağı ise seçimlerden önce yapımına başlanılan Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkı oldu. Bazı ihalesi tamamlanan işlerin, parkın yapım aşaması ile ilgili sürdürülen incelemelerden ötürü bekletildiği Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkında son olarak büyük göletin tabanına malzeme döşeme işine başlanıldı. Yatırımların boşa gitmeyeceğini ve parkın aynı proje ile ivedilikle tamamlanacağını ifade eden Özkan, ihaleleri yapılan işlerin uzun süre bekletilmesi halinde belediyenin hem yapılacak işte hakkı kalmayıp hem de tazminat ödemeyle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Bu sebeple yapılan incelemelerin ardından ihalesi yapılan işleri hızlı bir şekilde bitirmeye başladıklarını ifade eden Özkan, projesi çizilen ancak ihalesi yapılmayan işleri ise beklemeye aldıklarını duyurdu. Parkı halkın daha aktif kullanmasını sağlayacak projelerle şekillendirmek istediklerini ve kent konseyi başta olmak üzere vatandaşların talepleri doğrultusunda alanlar ile projede değişiklikler yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024